15 iunie, 2014

Budinca de chia cu mousse de mango





Semintele de chia sunt un super aliment pentru creier, inima si starea de buna dispozitie. 

 Eu le folosesc de ceva timp in salate, supe creme sau smoothiuri.

 Sunt unele dintre seminte ce nu lipsesc din casa. 

De ce? Iata: 

Au de 8 ori mai multi acizi omega 3 decat somonul. 

Au de 5 ori mai mult calciu decat afinele, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele. 

Semintele de chia pot fi folosite ca un inlocuitor al oualor- se combina cu apa si se lasa la inmuiat pana cand se formeaza un gel si se adauga in felul de mancare ce necesita ou. 

Sunt indicate persoanelor ce sufera de diabet. 
Mai mult decat atat, este important ca sunt foarte accesibile ca pret si se gasesc la Plafar sau chiar in farmacii. 

Aseara m-am gandit sa pregatesc pentru dimineata o budinca cu seminte chia. 


Pentru 1 portie avem nevoie de: 

• 3 linguri seminte chia 
• 250 ml de lichid (lapte de vaca/migdale/cocos sau chiar suc proaspat de fructe)
•o lingura de miere sau sirop de artar dupa gust
 
Intr-un bol adaugam laptele si mierea dupa care amestecam bine pana se dizolva. 


Apoi punem semintele de chia. Eu am adaugat si 2 lingurite de seminte de in. 

Amestecam 3 min. timp in care observam ca amestecul capata o consistenta mai groasa.






Lasam putin si apoi mai amestecam de cateva ori.

Acoperim bolul si-l punem la frigider pana a2-a zi. 

Am adaugat un mousse de mango si topping de migdale, dar puteti adauga orice fruct aveti in casa pentru un plus de savoare. 


Smile, S.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu